Fra bloggen

 
 

Eldreakademiet Moss - formål

2014-04-23-EAmossx250Eldreakademiets formål er å formidle kunnskap. Det praktiseres gjennom foredrag, turer og studiegrupper.

Eldreakademiet Moss ble startet i 1995. I dag er det 1130 medlemmer, hundre står på venteliste. Alle interesserte over 60 år kan bli medlemmer, så langt plassforholdene tillater det. Foredragsmøtene er besøkt av mellom 200 og 300 hver gang.

 Hvis du er interessert i medlemsskap, så kan du ta kontakt med vår sekretær. Hun fører en venteliste for medlemsskap. Desverre må vi altså begrense antall medlemmer, og ventetiden er i dag omkring to år.

Foredrag

Foredragslisten inneholder en rekke spennende navn – og vi starter like godt lokalt. I januar kommer nemlig Gunnar Walter Richter Johansen og retter sitt velkjente skråblikk på Moss for et par generasjoner siden. Det blir garantert mye latter i salen når mannen bak fire bøker med skråblikk på lokalhistorien holder sitt kåseri, som er spesialskrevet for Eldreakademiet.

I februar får vi besøk av lege, forfatter og musiker Audun Myskja, en av landets mest aktive foredragsholdere, som blant annet har mottatt Den norske legeforenings kvalitetspris for sine prosjekter med musikkterapi innen eldreomsorgen. Han kommer til Eldreakademiet for å snakke om «Ungdomskilden – tolv gode råd for livet og ti ting du bør gjøre hver dag».

Tidligere sjefredaktør i Vårt Land, Helge Simonnes, besøker Eldreakademiet i mars med et foredrag han har kalt «Gott mit uns» - når populistiske og nasjonalistiske partier spiller uhemmet på løftet om Guds velsignelse. Det skjedde i stor grad ved de siste valgene i USA, Frankrike, Tyskland, Tyrkia og i mange land i tidligere Øst-Europa.

Også i april blir det internasjonal politikk. Da kommer NRKs nettopp hjemvendte USA-korrespondent, Gro Holm, for å snakke om «Trumps USA».

I mai får vi et litt annerledes foredrag. Da presenterer vi Fontenehuset i Rygge, som er en del av et internasjonalt konsept som tilbyr arbeidsrettet rehabilitering til personer med psykiske helseproblemer, med utgangspunkt i helt grunnleggende menneskelige behov: Alle trenger å bli sett, hørt, være til nytte, tilhøre et fellesskap og mestre oppgaver som må løses.

 

SE MER OM FOREDRAG