2019 møtes vi på Verket Scene!
2019 legges møtene til Verket Scene fordi Samfunnssalen skal bygges om til såkalt blackbox-teater og scene2.
Arbeidet startet i juni 2018 og vil ifølge Moss kommune i alle fall vare i ett år.
Men Verket Scene er et godt alternativ.

 

Fra bloggen

 
 

Eldreakademiet Moss - formål

EA verketEldreakademiets formål er å formidle kunnskap. Det praktiseres gjennom foredrag, turer og studiegrupper.

Eldreakademiet Moss ble startet i 1995. I dag er det 1130 medlemmer, hundre står på venteliste. Alle interesserte over 60 år kan bli medlemmer, så langt plassforholdene tillater det. Foredragsmøtene er besøkt av mellom 200 og 300 hver gang.

 Hvis du er interessert i medlemsskap, så kan du ta kontakt med vår sekretær. Hun fører en venteliste for medlemsskap. Desverre må vi altså begrense antall medlemmer, og ventetiden er i dag omkring to år.

Foredrag

I vårsemesteret 2019 får vi besøk av en rekke spennende foredragsholdere.

Vi starter i januar med nyttig informasjon til alle som sliter med å finne sin plass i den digitale hverdagen. Vi kan like det eller ikke, men hverken fasttelefon eller giroblanketter kommer tilbake. For å fortelle oss hva vi har i vente, kommer Eirik Solheim, journalist og teknologirådgiver i NRK. Han er kjent fra en rekke radio- og TV-sendinger i statskanalen og er mer enn gjennomsnittlig interessert i elektronikk.

I februar får vi besøk av professor ved UiO og medlem av Det Norske Vitenskaps-Akademi, Grete Brochmann. Hun er mest kjent for sin forskning på migrasjon og hennes foredrag har følgende tittel: Langsiktig konsekvenser av innvandring på norsk velferd og økonomi.


Bengt Lie Hansen, født og oppvokst i Moss, har jobbet 43 år i norsk olje- og gassvirksomhet. Han kommer i mars og skal snakke om den lange reisen fra Ishavet i Mossemarka til det store isødet i Nordområdene.


I april kommer Asbjørn Bakke som hadde stor suksess med sin biografi om Erik Bye. Han skal fortelle oss om mannen som hadde hele landet i sin favn i 40 år.


I mai skal vi tilbake til røttene. Øyvind Brodtkorb Nustad har samlet et knippe minner fra oppveksten som han vil dele med oss. Alle som hadde sin oppvekst i Norge på 1950- og 1960-tallet vil garantert kjenne seg igjen.

 

SE MER OM FOREDRAG