Historisk opera

Arena inviterer medlemmer av Eldreakademiet til urpremiere (intet mindre!) på en ny opera i Moss kirke tirsdag 18. oktober klokken 19.30. I samarbeid med Oslo Operafestival fremføres «Karlstad 1905» , dagen før operaen fremføres i Oslo i forbindelse med Oslo Operafestival. Det er faktisk møtereferatet fra de historiske forhandlingene i Frimurerlosjen i Karlstad i september 1905, som resulterte i den formelle unionsoppløsningen mellom Sverige og Norge, som er blitt til en opera. Eldreakademiets medlemmer kan kjøpe billetter til spesialpris på 150 kroner (normalpris 200 kroner) ved å sende en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. med informasjon om hvor mange billetter man ønsker.

Oslo Operafestival – Karlstad 1905 (urfremføring)

Høstens NonStop festival 2016

 Per-Olav Sørensen, som har ansvaret for årets NonStop festival i Moss, har plukket ut to forestillinger som han mener er midt i målgruppen til Eldreakademiet.

Den ene er et møte med Svein Tindberg og en forestilling som binder sammen storsuksessene «Apostlenes gjerninger», «Markusevangeliet» og «Abrahams barn».

Den andre er et møte med Ghita Nørby som holder en forestilling eller kanskje nesten et foredrag om det hun selv kaller Livet, Døden og HC Andersen. Hun er jo selv rammet av kreft og har gjort sine tanker rundt dette.

Les mer: Høstens NonStop festival 2016

Årsmøte onsdag 16. mars 2016.

Det innkalles til årsmøte i Eldreakademiet i Moss onsdag 16. mars 2016 i Samfunnsalen. Møtestart ca. kl.12.30, umiddelbart etter det ordinære medlemsmøtet, hvor kommunikasjonsdirektør Sven Røst i Scatec AS holder foredrag om fremtidens energiformer.

1.      Styrets beretning

2.      Årsregnskap

3.      Kontingent 2016

4.      Valg:          a) styreleder (for 1 år)

                   b) styremedlemmer (for 2 år)

                   c) varamedlemmer (for 1 år)

                   d) revisor (for 1 år)

                   e) valgkomite (3 medlemmer for 1 år)

5.      Innkomne forslag

Forslag til saker må fremmes skriftlig og være styret i hende senest 2 uker før årsmøtet.

Bli med til Festspillene i Bergen

Langturen i 2016 går ikke til utlandet, men til Bergen, og det er selvsagt Festspillene som lokker oss til Vestlandets hovedstad, festspillene og blomstringen i Hardanger, med rette omtalt som forsommerens vakreste eventyr.

Studiegrupper

Studiegrupper (1.10.2015)
To ledige plasser hos Elisabeth Rød (90434456) i ”Litteratur II”.
To ledige plasser hos Kåre Sørby (99276799) i ”Norden”.
Ta kontakt med gruppelederne!

Nytt styre

Det ble to forandringer i Eldreakademiets styre etter årsmøtet i mars. Knut Funderud ble valgt til nytt styremedlem etter Bjørn Hellum som ikke ønsket gjenvalg, og Åse Nilsen Kjelstrup ble valgt til nytt varamedlem etter Kåre Sørby som heller ikke ønsket gjenvalg. Styremedlem Ragnhild Heggenhougen ble gjenvalgt for 2 år, mens varamedlem Carol Bratsvedal ble gjenvalgt for 1 år. Arne G. Andersen og Turid Bergerøy var ikke på valg. Jan Tollefsen ble gjenvalgt som leder.

Ny studiegruppe om Norden.

Studiegruppe om Norden er nå etablert, og første del vil dreie seg om tidsrommet 1814-1905, med de politiske og økonomiske utfordringene man hadde.
Gruppen vil bli ledet av Kåre Sørby med oppstart torsdag 8. januar. Møtene holdes i Peisestua på Hadeland annenhver torsdag fra kl. 1100 med et par timers varighet. Foreløpig er det plass for flere deltakere.

Det er for øyeblikket ingen ledige plasser i våre øvrige studiegrupper, men det er fullt mulig å etablere nye. Ta i så fall kontakt med Bjørn Hellum, E-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., tlf: 69271299

Foredrag av Dag O. Hessen

Plansjene til "Født sånn eller blitt sånn" er lagt ut på siden om foredraget.

Ernø takkes fra EA

Ivasr ErnoeIvar Ernø er en god tjener for Eldreakademiet og for vår by. i 12 år har han vært tillitsvalg hos oss. Fra 2001 til 2006 var han styremedlem. Våre vedtekter begrenser medlemskap i styret til 6 år sammenhengende. Fra 2007 til 2013 har han så vært leder i vår valgkomité.

Les mer: Ernø takkes fra EA

Vår nye leder

Hvem ble stemt fram som styreleder i Eldreakademiet i mars? De fleste kjenner vel Jan Tollefsen som tidligere redaktør i Moss avis. Vi har tatt en prat med ham og spør hvor han kommer fra.

Les mer: Vår nye leder

Takk for meg !

Kaare-takk for megDet samme sa jeg for tre år siden da jeg gikk av som styreleder og ble varamedlem. I fjor ble jeg forespurt igjen, og det luktet sagmugg, så jeg slo til. Etter nok et år som leder, er jeg nå valgt som varamedlem for ett år. Kanskje det kan være godt for kontinuiteten, men jeg får passe meg for ikke å bli sjuende far i huset.

Les mer: Takk for meg !

Hjelpemidler trenges av og til !

Ja,kanskje mest når vi blir eldre. Vi er blitt kontaktet av Personalpartner AS (tidl. Masvo på Høyden), som ønsker å gjøre sine tilbud kjent. De er alene om å låne ut hjelpemidler for kommunene i Mosseregionen. Selv er jeg blitt hjulpet av dem et par ganger, og de har langt mer enn jeg forestilte meg.

Les mer: Hjelpemidler trenges av og til !