Denne høsten møtes vi på Verket Scene!
Høsten 2018 legges møtene til Verket Scene fordi Samfunnssalen skal bygges om til såkalt blackbox-teater og scene2.
Arbeidet starter i juni 2018 og vil ifølge Moss kommune i alle fall vare i ett år.
Men Verket Scene er et godt alternativ når den tid kommer.

 


EAnytt logo

EA nytt - Juni 2018 
- kan du lese i pdf format ved å
klikke her

 

Denne høsten møtes vi på Verket Scene!

Gammel vane er vond å vende, sier vi gjerne når vi gjentatte ganger snubler i den samme dørstokken. Eldreakademiet i Moss har holdt sine månedlige medlemsmøter i Samfunnssalen siden høsten 1995. De som kjenner vår historie godt, vet at akademiet ble stiftet i mars 1995 og at de tre første møtene i vårsemesteret ble holdt i Menighetssalen i «Hygeabygget». Men den vokste vi ut av nesten med det samme, og i august samme år var vi på plass i Samfunnssalen. Det er 23(!) år siden. Denne høsten flytter vi til Verket Scene, sannsynligvis i en overgangsperiode mens Samfunnssalen bygges om til byens scene 2 og såkalt black-box-teater. Ifølge Moss kommune er det meningen at tradisjonelle leietakere som Eldreakademiet kan flytte tilbake når byggeperioden er over om et års tid. Men enn så lenge skal våre månedlige medlemsmøter foregå på Verket Scene. Heldigvis er det korte avstander i Moss sentrum. I disse dager bygges det en gangbru fra Møllebyen (MikroBryggeriet) til Verket. Det er med andre ord fullt mulig å benytte de samme parkeringsplassene som i dag. Og selv om gammel vane er vond å vende: 29.august møtes vi på Verket Scene!

I høstsemesteret 2018 kan vi tilby dere et solid møte- og kulturprogram. Før vi kommer så langt reiser en gruppe fra Eldreakademiet på operafestivaltur til Riga. Tidspunktet er 10. til 13. juni. Mens vi er inne på kultur: vi har sikret oss 100 gode plasser til høstens storsatsing på Det norske teatret; Peer Gynt med 91 år gamle Toralv Maurstad i hovedrollen. Og det blir ikke bare foredrag på Verket Scene. I november kommer Follo Storband som i 2016 holdt konsert for Eldreakademiet i Parkteatret med stor suksess. Denne gang blir suksessen neppe mindre. Høstens solist er nemlig Brede Bøe.

Foredragslisten inneholder mange spennende navn. I august kommer professor emeritus Ulrik Fredrik Malt, psykiater og leder av Norsk psykiatrisk forening. Han kaller sitt foredrag Depresjon: En betegnelse med presisjonsnivå som «feber». I september kommer NRK-journalist Espen Aas for å snakke om Storbritannia og Brexit. Espen Aas var NRKs London-korrespondent i perioden 2013 – 2017. I oktober vil vår kjente og kjære skuespiller og instruktør Lise Fjeldstad besøke oss med temaet: Ibsen sett gjennom hans lyriske diktning – «Ibsens små djevler».

Vi avslutter like godt møteåret i november med et musikalsk foredrag. Thorstein Granly er direktør for Det Norske Blåseensemble siden september 2017.Han har vært assisterende direktør for Rikskonsertene, direktør for Stavanger Symfoniorkester og festivalsjef for Moldejazz. Han er en glimrende foredragsholder og besøker oss sammen med to musikere fra orkesteret. Temaet er: Kunstnere i lokalsamfunnet – rapport fra felten.

Selvsagt skal vi også ha en dagstur dette høstsemesteret. I desember drar vi til Folkemuseet på Bygdø for å oppleve førjulsstemningen.

Styret ønsker alle Eldreakademiets medlemmer en riktig god sommer! Vel møtt i august, på Verket Scene!