EAnytt logo

EA nytt - Februar 2018 
- kan du lese i pdf format ved å
klikke her

 

Mange godbiter på vårmenyen – og sommertur til Riga

I januar 2018 tar vi fatt på vårt foreløpig siste semester i Samfunnssalen. Høsten 2018 legges møtene til Verket Scene fordi Samfunnssalen skal bygges om til såkalt blackbox-teater og scene 2. Arbeidet starter i juni 2018 og vil ifølge Moss kommune i alle fall vare i ett år. Men Verket Scene er et godt alternativ når den tid kommer.

Foreløpig konsentrerer vi oss om første halvår 2018, og vi har mange godbiter på foredragslisten. Selvsagt skal vi også på teatertur til Oslo, denne gang til Det Norske Teateret for å se musikalsuksessen «The Book of Mormon», og vi skal til Oslo Konserthus hvor det er festkonsert for Kjell Karlsen og JazzakAdemiet. Sommerens langtur går til Riga hvor vi blant annet skal oppleve operaen «Valentina» i Latvias Nasjonale Operahus. Dere kan lese mer om sommerens tur til Riga på side 4 i denne utgaven av EA nytt.

I slutten av mai blir det dagstur til Bogstad Gård i Sørkedalen i Oslo, som kan skrive sin historie tilbake til 1649. Som vanlig arrangeres turen to påfølgende dager for at flest mulig skal få anledning til å delta.

Foredragslisten inneholder en rekke spennende navn – og vi starter like godt lokalt. I januar kommer nemlig Gunnar Walter Richter Johansen og retter sitt velkjente skråblikk på Moss for et par generasjoner siden. Det blir garantert mye latter i salen når mannen bak fire bøker med skråblikk på lokalhistorien holder sitt kåseri, som er spesialskrevet for Eldreakademiet.

I februar får vi besøk av lege, forfatter og musiker Audun Myskja, en av landets mest aktive foredragsholdere, som blant annet har mottatt Den norske legeforenings kvalitetspris for sine prosjekter med musikkterapi innen eldreomsorgen. Han kommer til Eldreakademiet for å snakke om «Ungdomskilden – tolv gode råd for livet og ti ting du bør gjøre hver dag».

Tidligere sjefredaktør i Vårt Land, Helge Simonnes, besøker Eldreakademiet i mars med et foredrag han har kalt «Gott mit uns» - når populistiske og nasjonalistiske partier spiller uhemmet på løftet om Guds velsignelse. Det skjedde i stor grad ved de siste valgene i USA, Frankrike, Tyskland, Tyrkia og i mange land i tidligere Øst-Europa.

Også i april blir det internasjonal politikk. Da kommer NRKs nettopp hjemvendte USA-korrespondent, Gro Holm, for å snakke om «Trumps USA».

I mai får vi et litt annerledes foredrag. Da presenterer vi Fontenehuset i Rygge, som er en del av et internasjonalt konsept som tilbyr arbeidsrettet rehabilitering til personer med psykiske helseproblemer, med utgangspunkt i helt grunnleggende menneskelige behov: Alle trenger å bli sett, hørt, være til nytte, tilhøre et fellesskap og mestre oppgaver som må løses.