Fra bloggen

 
 

Eldreakademiet Moss - formål

EA verketEldreakademiets formål er å formidle kunnskap. Det praktiseres gjennom foredrag, turer og studiegrupper.

Eldreakademiet Moss ble startet i 1995. I dag er det ca. 1200 medlemmer, hundre står på venteliste. Alle interesserte over 60 år kan bli medlemmer, så langt plassforholdene tillater det. Foredragsmøtene er besøkt av mellom 200 og 300 hver gang.

 Hvis du er interessert i medlemsskap, så kan du ta kontakt med vår sekretær. Hun fører en venteliste for medlemsskap. Desverre må vi altså begrense antall medlemmer, og ventetiden er i dag omkring ett år.

Foredrag

 

Våren 2020 byr på varierte programposter. Vi starter året med besøk av overlege og kardiolog ved hjerteavdelingen på Drammen sykehus, Wasim Zahid. Han vil kåsere med tittelen «Hjerte for hjerte». I februar kommer forfatter, språkforsker og professor Helene Uri som i 2018 ble tildelt Brageprisen for beste sakprosa; «Hvem sa hva?» hvor hun tar for seg om det er slik at kvinner og menn har forskjellig språk.

Mars står i feiringens tegn. Se egen omtale.

April er viet «Det nye Kina; stormakten som imponerer og skremmer». Sosialantropolog og tidligere leder av Nordisk Senter ved Fudan-universitetet i Shanghai og nå direktør for internasjonale relasjoner ved Handelshøyskolen BI, Henning Kristoffersen, vil ta for seg dette emnet. Vårsesongen avsluttes med besøk av operasanger Per Vollestad som med sin praktfulle stemme og gitar vier seg til sanger basert på gamle reklamer.

 

SE MER OM FOREDRAG