Fra bloggen

 
 

Eldreakademiet Moss - formål

EA verketEldreakademiets formål er å formidle kunnskap. Det praktiseres gjennom foredrag, turer og studiegrupper.

Eldreakademiet Moss ble startet i 1995. I dag er det ca. 1200 medlemmer, hundre står på venteliste. Alle interesserte over 60 år kan bli medlemmer, så langt plassforholdene tillater det. Foredragsmøtene er besøkt av mellom 200 og 300 hver gang.

 Hvis du er interessert i medlemsskap, så kan du ta kontakt med vår sekretær. Hun fører en venteliste for medlemsskap. Desverre må vi altså begrense antall medlemmer, og ventetiden er i dag omkring ett år.

Foredrag

Planer for høsten-21:

Programmet for høsten er dels overføring av foredragsholdere som ikke kunne besøke oss de tilbakelagte 1 ½ år, dels nye tilbud. Vi håper dere vil finne mye av interesse.

Programmet/foredragene for høsten,som vil finne sted på Verket Scener, inneholder ulike aktuelle emner. Vi starter med besøk av sosialantropolog Henning Kristoffersen med temaet; «Kina, stormakten som imponerer og skremmer».
I september får vi besøk av advokat Karianne Hulaas med temaet «Hva kan du om testament og fremtidsfullmakt?»
Like aktuelt er foredraget til professor Dag O. Hessen. Han besøker oss i oktober med tittelen «Verden på vippepunktet». I disse dager kommer den ene rapporten etter den andre som beskriver den alvorlige situasjonen vår verden nå står midt i med hensyn til globale klimautfordringer.
Som en ekstra møtedag i løpet av høsten (dato ikke bestemt ennå) vil vi ta imot baryton Per Vollestad som tar for seg gamle reklameslagere i både ord og toner.
I september er det stortingsvalg. Da vil det i november være av interesse å få en analyse av professor emeritus Bernt Aardal; «Stortingsvalget 2021 - Hva skjedde?»
Året rundes av med Festmatiné som er lagt til Parkteateret den 1. desember. Follo Seniororkesters Storband og sanger/skuespiller Hilde Louise Asbjørnsen vil ha en todelt festkonsert hvor vi markerer at Eldreakademiet i fjor fylte 25 år.

 

SE MER OM FOREDRAG og KORONA