Foredragene: Verket Scene onsdager kl 1100 - kun for medlemmer

 

Onsdag 30. august 2023
Master i psykologi og søvnekspert, Knut Thoresen

«Sover du bedre, så lever du bedre»

God søvn er viktig for helsen vår. Søvn betyr mer for helsen vår enn nesten alt annet til sammen. Mange av oss sover langt fra godt. Alle fortjener å sove godt, og hvis man bare har en grunnleggende forståelse for hvilke mekanismer som styrer søvnen vår og legger til rette for dem, vil søvnen ofte lett falle på plass, sier han. Knut Thoresen vil gi oss verktøy og kunnskap så vi kan sove best mulig. Han har de siste årene spesialisert seg utelukkende på søvn og har utarbeidet en Søvnguide.

Les mer: «Sover du bedre, så lever du bedre»

Onsdag 27. september 2023
Professor Kristin Linnerud

Hva er status for norsk/internasjonal havvindsatsing?

Hun vil gi oss en oversikt over forskningsaktivitet knyttet til havvind, samfunnsaksept for denne satsingen og hva som skjer framover.

Kristin Linnerud er utdannet økonom og er professor ved NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) og jobber på Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning. Hun har også en bistilling ved Høgskulen på Vestlandet. I tillegg har hun hatt forskningsopphold ved Oxford University, London University College, London School of Business og Oxford Brookes University.

Onsdag 25. oktober 2023
Per E. Kokkvold

"Falske nyheter – Putin, Trump, krigen og løgnen"

Per Edgard Kokkvold har vært utenriksmedarbeider, utenriksredaktør og redaktør i Arbeiderbladet/nå Dagsavisen 1973-1997, medlem og leder av Pressens Faglige Utvalg 1988-1997, generalsekretær i Norsk Presseforbund 1997-2013, leder av Kringkastingsrådet 2014-2017.

Per Edgar Kokkvold fikk Fritt Ords honnørpris i 2013 for sitt prinsippfaste forsvar for ytringsfriheten, også under mangeårige drapstrusler, og for sine mange og skarpe kommentarer til journalistisk praksis som bidrag til pressens selvkritikk og selvregulering.

Fra tidlig i 2006 ble han utsatt for drapstrusler, og har i lange perioder hatt politibeskyttelse. Kokkvold har hele tiden fastholdt sin oppfatning om at norske medier ikke må gi etter for islamistiske eller andre terrortrusler når ytringsfriheten står på spill.

Per Edgar Kokkvold har med sine poengterte og ofte overraskende uttalelser i en rekke andre kontroversielle saker bidratt vesentlig til den offentlige debatten om presseetikk, journalistisk praksis og intellektuelt nivå i pressen.»

Onsdag 22. november 2023
Tom Schandy

«Fuglenes fantastiske liv

Tom Schandy er forfatter og naturfotograf. Han har vunnet en rekke internasjonale priser som "Gerald Durell Award for endangered wildlife" i verdens største naturfotokonkurranse, den prestisjetunge Wildlife Photographer of the Year Award som arrangeres av BBC og Narural History Museum i fellesskap. Dette er naturfotografenes Oscar! Sammen med Tom Helgesen har han gitt ut mer enn 10 naturbøker. Naturvernperspektivet er viktig i hans fotografering og naturformidling.

Han jobber med fotoprosjekter fra pol til pol, fra Svalbard via Afrika og Sør-Amerika til Antarktis.

Onsdag 29.november 2023
Parkteateret
kl. 11.30 (Merk tiden) - dørene åpner kl. 11.00

Follo Seniororkesters Storband med dirigent Kjell Martinsen og solister.

Sted: Parkteateret, Moss
Det er en ca. 1 1/2 times konsert
Pris kr. 150 - Påmeldingfrist 1. november 2023!
Det er begrenset antall plasser, og venteliste vil bli etablert.
Merk fristen - bindende påmelding!

Dette er en ca. 1 1/2 times Storbandkonsert med våre velkjente venner i Follo Seniororkesters Storband.

Det er ikke klart hvilke solister som vil være med når vi skriver dette EA-nytt, men dirigent Kjell Martinsen har lovet oss en stor overraskelse.


Pris kr. 150
Påmeldingfrist 1.  november 2023!
Merk fristen - bindende påmelding!

 

Underkategorier