Foredragene: Verket Scene onsdager kl 1100 - kun for medlemmer

 

«Markering av Eldreakademiets 25 + 1 år»

Onsdag 1. desember 2021 kl. 11
Parkteateret

Et meget vellykket 25-års jubileum.

Den forsinkede jubileumsfeiringen vår ble markert med en todelt matiné med Follo Seniororkesters Storband under ledelse av dirigent Kjell Martinsen. Storbandets solist vil være den velkjente og populære artisten Hilde Louise Asbjørnsen, kjent fra teaterscener og opptreden på TV. Mellom de to avdelingene var det festtale av vår egen Ivar Ernø. Tidligere ledere fikk en personlig invitasjon.

Bilder og manuskriptet til Ivar Ernø's jubileumstale
- se her:

Les mer: Markering av Eldreakademiets 25 + 1 år

Møtet er flyttet til 4. mai.
På grunn av koronasituasjonen er møtet flyttet.

Onsdag 19. januar 2022
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad

«Kode rød»

På grunn av koronasituasjonen og i samråd med Espen Nakstad blir møtet onsdag 19. januar utsatt og flyttet til onsdag 4. mai.
Det er svært mange som vil komme til dette foredraget. I mai kan vi forhåpentligvis ha full sal. 

 

 

 

Onsdag 16. februar 2022
Jens Barland, pro-dekan, instituttleder, førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania

«Glemmeboka»-om glosene som forsvant

Smak på ord som tellerskritt, heimstadlære, polvotter, solliv, pausefisk, burugle og kruttlapp-pistol og vi som husker da drømmehuset var en millionvilla. Boka er en ordliste ispedd kuriosa og anekdoter. Språket gjenspeiler tiden. Den gir et gjensyn med ord som glemmes eller som går ut av bruk, når samfunnet raskt endrer seg. Med Barland blir dette en tidsreise med språkets smilerynker, der vi med skråblikk bruker språkendringene til å beskrive samfunnsendringene.

 

 

 

Onsdag 16. mars 2022
Tidligere finansminister og statsforvalter Sigbjørn Johnsen

«Ett er nødvendig»

Sigbjørn Johnsen vil ta oss med inn i dikteren Børlis verden og snakke om sin glede over Børli som dikter, hans funderinger over livet, - både i naturen og i mennesket. Hans Børli skrev mer enn 1000 dikt, og Sigbjørn Johnsen, som beundrer lyrikeren, leser og knytter sine betraktninger til noen av dem. Johnsen bruker ofte referanser til hjemtraktens innlandskultur i både taler og foredrag.

NB! Årsmøtet i Eldreakademiet gjennomføres direkte etter foredrag og spørsmål.

 

 

 

Onsdag 20. april 2022
Sosiolog, forsker og tidligere direktør ved Institutt for fredsforskning Kristian Berg Harpviken

«Afghanistan – Historien, krigene og veien videre?»

Kristian Berg Harpviken har cand.mag. grad fra 1989, hovedfag i sosiologi fra 1995, doktorgrad i sosiologi fra 2006 ved Universitetet i Oslo og har utviklingsstudier ved Universitet i Uppsala fra 1991-93. Han har vært landbrukskoordinator og leder for Afghanistanskomiteen. Som seniorforsker har han arbeidet med lengre prosjekter knyttet til sikkerhet i Sør-Afrika, flukt fra Afghanistan og bistand til samfunn rammet av landminer. Han har utført en rekke oppdrag for internasjonale organisasjoner og bistandsorganisasjoner. Han er ofte å se på programmer i NRK.

 

 

 

Onsdag 4. mai 2022
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad

«Kode rød»

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad stiller som forfatter hos oss og foreleser med bakgrunn i sin nye bok «Kode rød. Kampen for det vakre» om hva som skjedde da vi ble rammet av en pandemi – og hvorfor verden var dømt til å mislykkes før viruset hadde spredd seg fra Kina. Vi krysser fingre og håper at det ikke blir en Coronatilstand som gjør hans besøk vanskelig å gjennomføre.

 

 

 

Onsdag 18. mai 2022
Ingrid Brekke

«Tyskland etter Merkel»

Ingrid Brekke har siden år 2000 vært knyttet til Aftenposten som journalist. I 2010 – 2012 var hun avisens korrespondent i Berlin. To år senere utga hun den første norskspråklige biografi om Angela Merkel, og hun arbeider for tiden på en ny bok om tysk politikk. Hun vil gi en oversikt over situasjonen i Tyskland etter at Merkel har forlatt kanslerstolen etter 16 sammenhengende år. I 2017 mottok hun Willy Brandt-prisen.

 

 

 

Underkategorier